İnsanların yaşamına dokunan, topluluklarla güçlü iletişimler kuran markalar yaratmanın tutkusunu; deneyim ve özgün mesajlarla birleştirerek markalara hayat veriyor ve birlikte sürdürülebilir bir gelecek yaratıyoruz.

Üçevler Mah. Ersan Sk. İbrahim Yazıcı Plaza 2 No: 8 A Nilüfer / Bursa
+90(541) 374 16 16
guney@eskizreklamajansi.com

eskizreklamajansi.com

Hayatınızı Kolaylaştıracak Yapay Zeka Araçları

Yapay Zeka (AI) hızla hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Bu yazımızda sizin için hayatınızı kolaylaştıracak Yapay Zeka (AI) araçlarını listeledik.

Yapay Zeka (AI), son on yılda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkiledi. Akıllı sohbet robotlarından, kişiselleştirilmiş reklamlara, genel olarak kullanıcı deneyimi, dijital dünyada büyük adımlar attı. Yapay Zeka (AI) hayatımıza yeni değil kullandığımız birçok cihaza ve uygulamayla çoktandır entegre edilmiş ve şimdi birtakım değişimlerle hayatımıza hızla girmekte.

Yapay Zeka (AI), güvenilir bir sonucu hızlı bir şekilde tahmin edebilir, tercihleri öğrenebilir, sınıflandırmalar yapabilir ve önemli özellikleri belirleyebilir.

Yapay Zeka (AI) teknolojisi, kullanıcılara özel öneriler ve içerik sunmada faydalı olan davranışlarını ve beklentilerini incelemeye ve belirlemeye yardımcı oluyor. Amaca uygun şekilde kullanılması durumunda potansiyel ve mevcut müşteri ihtiyaçlarınızı Yapay Zeka (AI) aracılığı ile karşılayabilirsiniz. Yapay Zeka (AI) tabanlı uygulamalar, web siteleri ve araçlar kullanıcıların deneyimlerine hızla sunuluyor.

Son zamanlarda yaratıcı komutlar verebildiğiniz ChatGPT‘nin ortaya çıkışı, ChatGPT’nin edebiyat gibi konularla artan ilişkisi ve çok sayıda yapay zeka aracının, uygulamasının ve web sitesinin çoğalmasıyla birlikte Yapay Zaka’nın (AI) günümüzün altyapısını oluşturan önemli bir faktördür.

ChatGPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekaya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor.

Yapay Zeka’nın öne çıkan avantajlarından biri hata azaltmaya katkıda bulunması. Yapay Zeka, üretkenliği artıran günlük uygulamada kullanılabilmektedir. Küçük işletmelerin yüzde 31’i çoktan Yapay Zeka araçlarını kullanmaya başladı, kullanan işletmelerin yüzde 82’si Yapay Zeka araçlarının kazançlarını arttırdığını ve giderlerini azalttığını belirtmektedirler. Bununla birlikte dünyanın dört bir yanındaki birçok şirket, günlük olarak birçok görevi gerçekleştirmek için yapay zekayı kullanmaktadır. McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, Yapay Zeka’nın 2030 yılına kadar insan emeğinin en az yüzde 30’unun yerini alacağını tahmin ediyor. Tabii ki bu sürecin kontrol edilmesi için tine insan emeği gerekecek, fakat bunun ne kadar süreceği de bilinmiyor.

Diğer yandan insana özgü etik ve ahlak değerleri Yapay Zeka’a dahil edilmesi çok zor. Bir Yapay Zeka içerik üretimi programının etik değerleri öğrenmesi zaman alacaktır. Bununla birlikte insana dair tüm önyargılar Yapay Zekayı’da etkiliyor. Çünkü Yapay Zeka, tamamen insanların temel ön yargılarını yansıtmaktadır.

Kullanabileceğiniz Gelişmiş Yapay Zeka Araçları

Günümüzde Yapay Zeka araçlarına sahip olmak başarı için önemli. Üretkenliği artırmaktan karmaşık projeleri basitleştirmeye kadar, Yapay Zeka araçları çok çeşitli görevlerde yardımcı olabilmektedir. İster işletme sahibi, ister pazarlamacı olun, ister yalnızca günlük aktivitelerinizi düzene sokmanın yollarını Yapay Zeka araçları ile arayabilirsiniz.

Namogoo

Namagoo dijital yolculuk sürekliliği platformu olarak tanımlanan Yapay Zeka aracı, uygulamanızın yaı sıra e-ticaret sitenizde de kaybolan gelir fırsatlarını tespit etmek için Yapay Zeka’yı kullanıyor. Her biri müşteri kategorisinin ihtiyaçlarını ve. davranışlarını kapsamlı bir şekilde anlamak ve ardından onları kişiselleştirilmiş tekliflerle hedeflemek için makine öğrenimini kullanıyor.

Alıcının yolcuğuyla birlikte herhangi bir engelin kaldırılması, dönüşümleri aratıyor ve rakiplerin müşterilerinizi kaçırmasını önlüyor. ContentSquare, Adobe ve QuantumMetric dahil olmak üzere çeşitli araçları entegre edebiliyor. En iyi yanı, Namagoo ekibinin işletmenizin boyutuna bağlı olarak esnek fiyatlandırma planları sunması.

Hotpot.ai

Hotpot.ai, hem tasarımcılara hem de hemen hemen tüm kullanıcılara bir Yapay Zeka araçları koleksiyonu sunuyor. Araç, hataları gideren, temel olarak eski fotoğraflarınızı harika fotoğraflara dönüştüren ve yepyeni görünmesini sağlayan bir “Yapay Zeka resim düzelticisine” sahip.

Hotpor.ai resim renklendirici özelliği sayesinde siyah beyaz fotoğraflarınızı renkli hale getirebiliyor. Bu araç ile birlikte fotoğraflarınızın arka planlarını kolaylıkla değiştirebiliyor, photoshop benzeri özelliklerini kullanabiliyor, görsellerinizin düzenlemelerini otomatik olarak yapabiliyor ve görsellerinizi istediğiniz boyutta kaydedebiliyorsunuz.

Timely

Timely, gün boyunca yaptıklarınızı takip etmek için tasarlanmıştır. Bu araç ile görevlerinizi otomatik olarak etiketleyebiliyor ve yapacağınız sınıflandırmalar sayesinde işlerinizi projeler halinde gruplandırabiliyorsunuz. Timely ile gün boyunca küçük şeylere ne kadar zaman harcadığınızı size göstereceğinden gün içindeki üretkenliğinizi arttırmanız hedeflenmektedir. Gününüzü daha planlamak artık Timely ile daha kolay.

Uygulama kullanımı çok kolay bir arayüzle zamanınızı takip edebilirsiniz. Yapay Zeka, yaptığınız her şeyi otomatik olarak sınıflandırarak proje bloglarına görevler atıyor. Gelişmiş Yapay Zeka sınıflandırıcı, binlerce kullanıcıdan gelen kullanıcı etiketlerine göre güncelleniyor.

Soundraw

Soundraw, müzik endüstrisine telifsiz müzik oluşturmak için Yapay Zeka’yı kullanan harika bir araçtır. Soundraw ile müziğiniz için uzunluk uzunluk, tempo, ruh hali, tür ve temayı seçebilir ve bir düğme ile kendi müziğinizi oluşturabilirsiniz.

Soundraw’la müziğinizi kolayca özelleştirebilir ve şarkıyı videonuzla web sitesinde eşleştirebilirsiniz. YouTube videoları, sosyal medya videoları veya başka herhangi bir telif hakkı endişesi duymadan Soundraw ile kendi müziğinizi oluşturmanız mümkün.

Adobe Enhance

Adobe Enhance, kullanıcıların ses kayıtlarının kalitesini yükseltmesine yardımcı olan bir Adobe Podcasts özelliğidir. Kullanıcıların arka plan gürültüsünü hızlı be kolay bir şekilde ortadan kaldırılmasına ve ses kalitesini arttırmasına olanak tanıyan özelliklerle birlikte çalışmaktadır.

Web sitesi uygulaması, ayırt edici ses sesini stüdyo kalitesi gibi yapabiliyor. Küçük bir değişiklik gibi görünebilecek ancak önemli bir etki yarabilecek gürültüyü işlemek gibi bazı dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaktadır.

Big Panda

BigPanda‘nın otonom operasyon platformu, BT operasyonlarının, ağ operasyonlarının ve geliştirme operasyon ekiplerinin IT olaylarını daha hızlı ve daha kolay tespit etmesine, araştırmasına ve çözmesine yardımcı oluyor.

Ticari markası Open Box Machine Learning tarafından desteklenen BigPanda, BT’yi içgörülerle ilişkilendirerek olay yönetimini azaltmak, hizmet kullanabilirliğini ve performansını iyileştirme ve riskleri azaltmak ve dijital dönüşüm girişilerini hızlandırmak için BigPanda’yı kullanabilir.

NeuralText

NeuralText, kullanıcıların kampanyaları için etkili bir metin oluşturulmasına ve SEO amaçları için içeriği optimize etmesine olanak tanıyan Yapay Zeka destekli bir platformdur. Yapay Zeka metin yazarlığı araçlarıyla, Facebook reklamları hazırlamak, slogan fikirleri oluşturmak veya blog gönderileri yazmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilecek 50’den fazla şablon sunmaktadır.

NeuralText kullanıcıların içerikleri için yüksek değerli anahtar kelimeleri kolayca belirlemelerine olanak tanıyan anahtar kelime araştırma özellikleri sunmaktadır. NeuralText, bir çekirdek anahtar kelime sağladıktan sonra Google Arama’dan ilk yirmi sonucu alıyor ve kullanılması önerilen anahtar kelimeler, ele alınacak konular ve yanıtlanacak sorular hakkında veriler sağlıyor. Bunların tümü, içerik için hızlı bir şekilde bir taslak oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, SEO içeriğinizin SERP’lerdeki performansına ilişkin ayrıntılı analizler de sunuyor.

Prisync

Prisync, rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, yerli bir teknoloji firması olan ve rakiplerini de bünyesine dahil ederek büyüyen Prisync sizin için uygun olabilir. Bu araç ürünlerinizi ve rakiplerinizi ekleyip tanımlayabileceğiniz ve ardından geçmiş modeller de dahil olmak üzere pazarınızdaki fiyat değişikliklerini değerlendirebileceğiniz bir gösterge panosuna sahip.

İstediğiniz fiyatlandırma verilerini bir Excel sayfasına aktarma ve fiyatlandırma stratejinizi güncellediğinizde dosyada bulundurma seçeneğiniz de var. Prisync ekibi son derece proaktif ve müşteri hizmetleri konusunda oldukça hızlı çalışıyor. 5 binden fazla ürünü takip etmek istiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz üç katmanlı fiyatlandırma planları ve özel fiyatlandırma planları da bulunmakta.

Brandmark.io

Brandmark.io, markanız için iyi bir logo oluşturmak oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç olabilir, tam da bu nedenle brandmark.io bunu çok kolay hale getiriyor. Hızlı ve kolay bir şekilde markanız için bir logo oluşturabilen Brandmark.io’yu kullanmak için websitesine marka adı ve slogan gibi bilgileriniz girmeniz, marka anahtar kelimelerinizi belirlemeniz yeterli. Ardından renk ve yazı stili seçerek Yapay Zeka’nın sizin için uygun bir logo üretmesini bekleyebilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza daha iyi uyması için önerilen logolarda da küçük düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu arada logonuzun .png versiyonunu satın almak biraz pahalı olabilir, yine de logo fikirleri arıyorsanız, burası başlamak için harika bir yer.

Otter.ai

Otter, toplantılarınızdan, röportajlarınızdan, derslerinizden ve diğer sesli konuşmalarınızdan zengin notlar oluşturmanıza yardımcı olmak için makine öğreniminin gücünü kullanan Yapay Zeka destekli bir asistandır. Bu araç, kendi toplantı notlarınızı özetlemek ve yazmak için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi, ayrıca toplantı sürenizi verimli geçirmenizi de sağlıyor.

Uygulama, gerçek zamanlı kayıt yapmanızı ve incelemenizi sağlıyor. Size her konuşmanın net, doğru ve otomatik bir dökümünü veriyor. Otter.ai ile tüm konuşmalarınızı herhangi bir cihazdan arayabilir, oynatabilir, düzenleyebilir, organize edebilir ve paylaşabilirsiniz.

Warmer.Ai

Warmer.ai, e-posta pazarlamasından en iyi şekilde yararlanmakta zorlananların saniyeler içinde kişiselleştirilmiş e-postalar oluşturması için Yapay Zeka kullanıyor. Tek yapmanız gereken “randevu almak”, “bir web sitesini ziyaret etmek” veya “bir kaynak indirmek” gibi bir e-posta hedefi seçmek ve potansiyel müşteriniz için bir web sitesi veya LinkedIN profili görmek.

Araç, potansiyel müşterilerinin profilini ve geçmişini anında analiz edecek ve kulağa hoş gelen, müşterilerinin kişiliğine hitap eden ve çok fazla “satış odağı içermeyen” mesajınızı ulaştıran özel e-postalar oluşturacak. Ayrıca Warmer.ai ile aynı anda birden fazla potansiyel müşteriyi hedeflemek için toplu e-posta listesini CSV olarak da yükleyebilirsiniz.

Krisp.ai

Krisp.ai, arka planda gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyler varken görüntülü arama veya Zoom toplantısı yapmaya çalışmanın hayal kırıklığını hepimiz biliyorouz. Belki de o an konumunuzu veya çevrenizi değiştiremezsiniz ve Zoom gürültü giderme yeterli olamayabilir. İstek bir kafenin arka planındaki müzik sesi, ister dışarıdaki sokak gürültüsü veya diğer odadan çocuklarınızın oyun sesi olsun, gürültü dikkatinizi dağıtabilir ve üretkenliğinizi düşürebilir.

Krisp, konferans aramalarınızda arka plandaki gürültüyü azaltarak sizi daha üretken kılmak için çalışan bir uygulama. Kendinizi sessize alma ve sessizden çıkarma ya da. profesyonel görünmeme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak çünkü Krisp arka plan seslerini otomatik olarak engelliyor.

Beautiful.ai

Beautiful.ai ile çarpıcı sunumlar oluşturmak mümkün. Bu bulut tabanlı yazılım, minimum çabayla size profesyonel görünümlü sonuçlar vermek için Yapay Zeka’nın gücünü kullanıyor. Çeşitli özelleştirilebilir şablonlar, resimler ve grafikler arasından seçim yapabiliyor ve mesajınızı daha da net hale getirmek için çizelgeler, tablolar ve diğer veri görselleştirmeleri ekleyebiliyorsunuz. İster iş, ister eğitim veya pazarlama alanında olun, Beautiful.ai ilgi çekici ve etkili sunumlar oluşturmak için oldukça verimli bir araç.

Chatsonic

Chatsonic, birden fazla özellikle otomatikleştirilmiş ve ilgi çekici konuşmalar oluşturabilen bir sohbet robotu. Sorulara cevap ve çözüm bulmak için kullanılabiliyor.

Google’a erişim ve gerçek zamanlı olarak güncel tanıtlar alma yeteneğine sahip olduğundan, internetteki çoğu sohbet robotundan daha gelişmiş. İşletmeler için düşük maliyetli bir çözüm ve kullanıcıların uygulamayı denemeleri için premium özelliklerin ücretsiz deneme sürümüyle birlikte geliyor. Yine de ChatGPT ile birebir özelliklere sahip olmadığı için aynı derecede fayda sağlamayabilir.

Textio

Textio, şirketlerin iş alanları oluşturma biçiminde adeta devrim yaratan güçlü bir Yapay Zeka odaklı araç. Bir iş ilanının her bir kelimesini analiz etmek ve adayları çekme yeteneğine göre puanlamak için tahmine dayalı teknolojiden faydalanıyor ve aynı zamanda mesajdaki olası cinsiyet ayrımcılıklarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Yenilikçi yazılım, Tectio’yu uygulamaya geçirdikten sonra iş listelerinde önemli gelişmler gören X, Microsoft, Square ve Starbucks gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor.